Ennatuurlijk website door React online

Ennatuurlijk - doorpakkers in lokale energie

Nederland verduurzaamt. Dat is soms een behoorlijke omslag. Bijvoorbeeld voor consumenten die geen invloed hebben op de transitie in hun omgeving en opeens verwarming en koeling op een andere manier krijgen. Ennatuurlijk is een ‘doorpakker in lokale energie’. 

Verduurzamen

Ennatuurlijk helpt met het verduurzamen van Nederland. Ze koppelen buurten aan lokale bronnen voor comfortabele verwarming en verkoeling. Elk van deze oplossingen vraagt om een specifieke aanpak. Daarom neemt Ennatuurlijk.nl consumenten, gemeentes, woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars bij de hand. Via de website delen ze hun jarenlange kennis en ervaring. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzamere energie. De vernieuwde website moet consumenten en de zakelijke markt begeleiden en inspireren voor, tijdens en na de transitie naar duurzame energie. 

Ennatuurlijk - verduurzamen

Ennatuurlijk - Homepage

Ennatuurlijk homepage

Complete rebuild

De bestaande Drupal 7 website upgraden naar Drupal 8 (en later Drupal 9). Met dat advies klopte we aan bij Ennatuurlijk.nl (waar we al langer voor werkten, o.a. corporate website, intranet en satelliet websites). Een mooi moment om verder te kijken dan een technische rebuild.

Samen met de marcomafdeling is een strategisch traject opgestart waarbij we gekeken hebben naar vereenvoudiging van de techniek, herstructurering van de content en modernisering van de UI & UX. Dit was ook een mooi moment om niet gebruikte onderdelen af te vloeien en koppelingen met externe diensten te updaten.

De oplossing

Klanten kunnen op de website voortaan ook terecht op productpagina’s om reviews te plaatsen en ze kunnen via de website storings- en onderhoudsmeldingen raadplegen. Op basis van de verzamelde data konden we snel strategische keuzes maken en content prioriteren en herschikken.

Bovendien was het door vereenvoudiging van het CMS de bedoeling dat meer beheerders en redacteuren aan de slag zouden gaan met Drupal CMS. Om ervoor te zorgen dat zij snel en intuïtief met content aan de slag kunnen, zijn niet alleen de content types vereenvoudigd, maar ook de koppelingen tussen de diverse onderdelen binnen de website. 

Zo staat er weer een lean basis-product om op verder te bouwen met onder andere marketing automation. Waarbij de beveiliging en snelheid naar een hoger niveau zijn getild.

Ennatuurlijk - Klant beoordelingen

Reviews plaatsen

ennatuurlijk - bespaartips

Bespaartips

Hét resultaat

De website moet zorgen voor een open en volledige informatievoorziening voor alle lagen van de bevolking. De website draagt op eenvoudige wijze bij aan draagvlak voor de energietransitie, voorziet in informatie over duurzame energie en zorgt ervoor dat de druk op de klantenservice minimaal is. 

Het uiteindelijk doel is het verhogen van de klanttevredenheid in het algemeen. Hoe we dit in kaart brengen? Niet alleen door het toesturen van enquêtes, maar ook door productreviewpagina’s voor producten en diensten naar de website te brengen. 

Op basis van de verzamelde data zijn (snel) strategische keuzes gemaakt en is content geprioriteerd en herschikt. Hierdoor is de website platter geworden en vind de bezoeker in minder klikken bij de juiste informatie.

Bovendien was het de bedoeling dat meer beheerders en redacteuren aan de slag zouden gaan met Drupal CMS. Om ervoor te zorgen dat zij snel en intuïtief met content aan de slag kunnen, zijn de onder andere content types vereenvoudigd. 

Bekijk website

Nieuwe energie gekregen van deze website?
 

Aan de slag!