Media
Dries Buytaert
Tekst

Drupal oprichter Dries Buytaert spreekt over een veilig en toegankelijk internet voor iedereen

Foto: CC Michael Schmid

 

door Imre Gmelig Meijling

op 19 oktober 2023

leestijd: ca. 2 minuten

Tekst

DrupalCon is het jaarlijkse Drupal evenement. Ruim 1.200 Drupal professionals komen bij elkaar om te netwerken en samen te werken aan het populaire content management systeem. De online platformen van Kitkat en Jägermeister, beide met Drupal gemaakt, vertellen hoe zij Drupal als digital experience platform inzetten. Oprichter en projectleider Dries Buytaert vertelt in zijn keynote over de impact die Drupal heeft op het internet en de innovaties die het CMS momenteel meebrengt. 

Drupal is het populaire content management systeem waarmee websites en online platformen kunnen worden gerealiseerd. Drupal is open source met als grote voordelen de lage kosten en onafhankelijkheid van leveranciers en cloud oplossingen. Dries Buytaert bespreekt de groei van Drupal en de ontwikkelingen die het product doormaakt. 

Geavanceerde lay-outs

Ruim 25 duizend digital experts welke elke dag aan de ontwikkeling en optimalisatie van Drupal als DXP. De gebruikservaring voor redacteurs en marketeers staat hierbij hoog op de agenda. Met Drupal Layout Builder kunnen  content redacteurs en marketeers steeds geavanceerdere layouts toevoegen en pagina’s creëeren. Daarmee speelt Drupal in op continu  veranderende en toenemende behoeftes van de markt. 

Beschermen van klantdata

Met een duidelijke focus op het behoud van eigendom over data en content geeft Drupal organisaties volledige controle over de bescherming van klantdata en persoonsgegevens. Dit is anders dan bij veel cloudplatformen, waar gebruikers afhankelijk zijn van een leverancier die mogelijk elders in de wereld zit. Drupal onderschrijft het Open Web Manifesto wat het beschermen van gegevens ondersteunt. 

Redesign Drupal

Tijdens DrupalCon deze week onthult het het marketing team van Drupal de plannen voor 2024. Een brand update en een redesign van de eigen website staan op de planning. 

DrupalCon

DrupalCon is de jaarlijkse conferentie over Drupal. Het evenement vindt deze week plaats in Lille. Het programma gaat over digital business, technische innovatie met Drupal als centraal onderwerp. Op DrupalCon wordt ook de Women in Drupal Award uitgereikt en worden de resultaten van de Drupal Business Survey gepubliceerd. Imre Gmelig Meijling van React Online werkte  daaraan mee. Drupal wordt wereldwijd veel gebruikt. Onder meer Artsen zonder Grenzen, RTL Nieuws en Slachtofferhulp Nederland maken er gebruik van. 

Drupal expertise nodig?

Neem vrijblijvend contact op met de Drupal experts van het eerste uur.

Drupal logo