Media
Drupal CEO Network - Business Survey 2023
Tekst

Drupal onderzoek geeft inzichten in de zakelijke markt

 

door Imre Gmelig Meijling

op 25 augustus 2023

Leestijd: ca. 3 minuten

Tekst

Drupal Business Survey

Met de Drupal Business Survey inspireren we digitale bureau's die met Drupal werken om de juiste keuzes te maken met inzichten over de markt, human talent en business outlook. Marktleiders van over de hele wereld delen inzichten en metrics over onder andere business development, marketing en human capital. De resultaten worden gepresenteerd op DrupalCon Europe, het jaarlijkse Drupal evenement. React Online organiseert het onderzoek samen met Exove en Michel van Velde. 

Het onderzoek bundelt inzichten en data van bijna 100 Drupal leveranciers en experts. Onder andere de vooruitzichten op de markt, customer engagement en talentwerving komen uitgebreid aan bod. Het onderzoek is een belangrijke graadmeter voor digital service providers. 

Tekst

Drupal groeimarkt

Vorig jaar gaf 15% van de respondenten aan een significante groei te zien in ICT opdrachten als gevolg van de pandemie. Ook de omvang van projecten groeide met bijna een derde. Non-profit en overheid waren de grootste marktsegmenten voor Drupal in 2022. Over de afgelopen vijf jaar nam de vraag van non-profit organisaties echter af. 60% van alle deelnemers bedient het onderwijs met Drupal. Het werven van nieuw talent blijft ook in de wereldwijde Drupal sector een uitdaging. Uit het onderzoek bleek ook dat open source software onverminderd populair is gebleven. 

Media
Drupal Splash Awards van React Online
Tekst

“Eén van de grote voordelen van open source in vergelijking met vergelijkbare SaaS oplossingen is de flexibiliteit en de kostenbesparing op licenties. Organisaties kunnen Drupal snel aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dit bleek wel tijdens de Corona pandemie. Met de energiecrisis willen bedrijven juist op allerlei manieren kosten besparen.”


Imre Gmelig Meijling, CEO van React Online

Linker kolom

CEO Diner

De wereldwijde Drupal markt kijkt uit naar de ontwikkelingen in de markt en hoe bureau’s Drupal hebben ingezet in het afgelopen jaar. De resultaten van de Drupal Business Survey 2023 worden gepresenteerd op het CEO Diner op DrupalCon Europa. Ruim 1500 Drupal gebruikers en experts komen bijeen om te netwerken en ideeën uit te wisselen over innovaties met Drupal. DrupalCon vindt plaats van 17-20 oktober in Lille, Frankrijk. Het CEO Diner is op de eerste avond, op dinsdag 17 oktober. 

Rechter kolom

Drupal Business Survey

De Drupal Business Survey verbindt Drupal leveranciers van over de hele wereld door het delen van data en inzichten. Het onderzoek wordt georganiseerd door Drupal markt-experts React Online samen met Michel van Velde, het Finse Exove en de Drupal Association. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek uit 2022.

Drupal is het open source digital experience platform dat door organisaties wordt ingezet voor het publiceren van veelzijdige content in diverse toepassingen. 

Tekst

Bijdragen als bureau

Drupal leveranciers kunnen tot en met 4 september 2023 bijdragen aan de Drupal Business Survey en inzichten anoniem delen. Meedoen kan via het online survey formulier

Wil je meer van Drupal weten?

Neem dan contact op met Imre.

Imre Gmelig Meijling - CEO React Online