ruimte-ok - homepage.png

Ruimte-ok.nl kennisplatform

Klimaatverandering, minder CO2-uitstoot en duurzame klaslokalen. Het onderwijsbeleid liegt er niet om: HR-professionals in het onderwijs en schooldirecteuren moeten de komende jaren een aantal belangrijke problemen tackelen. Om scholen te helpen in hun transformatie naar duurzamer onderwijs, biedt RuimteOK een dynamisch kennisplatform. Ruimte-OK.nl 

Meerdere websites in één platform

React Online kreeg de eervolle opdracht om meerdere oude websites te migreren naar één kennisplatform op basis van Drupal 8. We vertaalden het webconcept dat Design studio Itch maakte naar een responsive webdesign, ontwikkelden het CMS-systeem én hielpen met de migratie. 

Ruimte OK - Homepage

Homepage Ruimte OK

ruimte-ok-scholenopkoers.png

Homepage Scholen op koers naar 2030

Scholen op koers naar 2030

Een belangrijk onderdeel van Ruimte-OK.nl is ‘Scholen op koers naar 2030’. Een programma dat scholen ondersteunt bij het opzetten van een gezamenlijke en planmatige aanpak bij de verduurzaming in het onderwijs. Het is de bedoeling dat op dit platform best practices gedeeld worden. Het is daarom extra belangrijk dat experts probleemloos op het platform kunnen inloggen en dat zoekmachines en filters gebruiksvriendelijk zijn.

Ruimte OK - Kennisplatform

Kennisplatform Ruimte OK

Kennisplatform

Het platform ruimte-ok.nl gebruikt veel punten van eerdere Drupal 7-websites. Met een aangepast migratiescript werden alle items en artikelen toegevoegd aan een nieuwe database. Ruimte-ok.nl is nu: 

  • Een kennisbank met artikelen en best practices 
  • Een platform waar experts en klanten elkaar ontmoeten
  • Een platform waar meerdere domeinen samenkomen
  • Een gebruiksvriendelijk CMS-systeem van Drupal 8

Een uitgebreid kennisplatform ontwerpen als Ruimte-OK.nl brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Omdat meerdere websites samenkomen, kregen we te maken met verschillende front-ends. Dit maakte het extra lastig om eenheid te creëren en artikelen vindbaar te maken. 

Beste Website Onderwijs

React online is met Ruimte-ok.nl is in de prijzen gevallen: november 2020 mochten we onze eerste Splash Award in ontvangst nemen. ‘Onze’ website www.ruimte-ok.nl werd door een internationale jury uit de Drupal Community verkozen tot ‘Beste Website Onderwijs’!

Bekijk website

Winner-Bright-Blue.png

Ook een award winning kennisplatform?
 

Stuur ons een bericht