opple-16x9-pres-2021.jpg

www.opple.eu – Opple Lighting

Hoe een upgrade van Drupal 7 naar Drupal 8 een complete rebuild werd… Een website met een vernieuwd design, nieuwe front-end, API koppeling met het PIM system én regio-specifieke content.

De uitdaging

Een upgrade brengt altijd uitdagingen met zich mee, maar tegelijkertijd ontstaan er ook kansen en mogelijkheden. Dat laatste hebben we bij de Europese website Opple.eu (Chinees moederbedrijf dat innovatieve, betaalbare en gebruiksvriendelijke LED verlichting ontwikkelt en levert) ten volle benut.

Het resultaat?

Een zeer actuele online product & accessoires catalogus, binnen een internationale, regiospecifieke website. Dat alles voorzien van een look & feel passend bij het meest toonaangevende lichtbedrijf ter wereld. 

opple-dektop-producten-1.jpg

Product weergave

opple-dektop-producten-1.jpg

 

Resultaat

Een upgrade brengt uitdagingen met zich mee. Zeker als het gaat om het doorontwikkelen van een zeer uitgebreide Drupal 7 website, met veel maatwerkcode. Maar dat biedt juist ook mogelijkheden. En die mogelijkheden hebben we met de Europese website Opple.eu volop benut. De upgrade van Drupal 7 naar Drupal 8 (klaar voor Drupal 9) werd dan ook meer dan alleen een upgrade: we integreerde een nieuw design, nieuwe front-end, API koppeling met het PIM system en vereenvoudigen en vertaalden specifieke content met een vereenvoudiging van het beheer.

Net als bij veel van onze projecten, was ook hier het principe ‘build once/use many’ het uitgangspunt. De uitgebreide catalogus met opbouw van productfamilies, accessoires en productsheets wordt continu up-to-date gehouden door een directe integratie met het Compano PIM systeem. Dit gekoppeld aan een externe image-optimalisatie. De regio-specifieke content beperkt aanbiedingen en productfamilies tot één of meerde regio’s en landen.

Doelstellingen

Als we dan toch moeten upgraden is dat een mooi moment om op alle aspecten van de website bij te schaven om zo een betere toekomstbestendige ervaring te bieden aan bezoeker en opdrachtgever. Zo ontstonden de volgende doelen:

  • Eenvoudigere meertalige aanpak
  • Nieuwe look & feel en ervaring op mobiel
  • Koppeling met de PIM software via de API
  • Betere beheerervaring in het Drupal CMS
  • Wegsnijden van maatwerkcode buiten Drupal om
  • Snelheid en veiligheid vergroten

opple-dektop-projects-1.jpg

opple-dektop-homepage-1.jpg

Build once use many

Centraal staat ‘build once use many’. Dit is niet alleen van toepassing voor de data-uitwisseling met het PIM systeem, maar op website-componenten die door de beheerders van de website zelf kunnen worden ingezet (zoals paragrafen voor bijvoorbeeld marketingpagina’s). Zo ontstaat een gebruiksvriendelijk en volledige online catalogus die taal- en regio-afhankelijk is, gevoed vanuit het centrale PIM systeem die al ingericht is op al deze talen en uitzonderingen. 

Bij de upgrade van Drupal 7 naar Drupal 8 zijn alle pagina’s opnieuw ontworpen door bureau Noorderbrand en wordt de productinformatie uitgewisseld met het PIM systeem Compano. Ook hebben we meertalige inhoudsstructuur verbeterd door het benodigde aantal talen per land te beperken en optimaal gebruik te maken van de meertalige kracht van Drupal. 

Bekijk website

Ook graag efficient
data inzetten?
 

Het start met één berichtje