kooningstv-react-16x9-presentatie-case.jpg

Koonings.tv

Ramona Poels, eigenares van Koonings The Wedding Palace, speelde al langer met de gedachte, maar sinds Koonings als bruidsmodehuis een centrale rol vervult in het succesvolle tv-programma Say Yes To The Dress Benelux, is ze serieus met haar idee aan de slag gegaan: “We gaan een online videodienst creëren!” De afleveringen van Say Yes To The Dress Benelux verbraken keer op keer kijkcijferrecords, tot wel 213.000 kijkers

React online ontwikkelde samen met Ramona en haar team Koonings.tv: inspiratie voor alle aanstaande bruidsparen en al die duizenden mensen die graag wegdromen bij de romantiek rondom een bruiloft.

De vraag

Ramona stelde, samen met haar team, React online voor de uitdaging om haar online droom te realiseren. Doel: bruidsparen voorzien van de leukste, ontroerendste, grappigste maar vooral alle onmisbare video content. Een samenkomst van entertainment en heel veel liefde!

Met de missie, visie en doelgroep van Koonings in gedachten, stelden we onszelf een aantal vragen. Hoe houden we bruidsparen op de hoogte? Hoe creëren we een bepaalde mate van engagement als de videocontent gratis is? En vooral ook: hoe houden we het zo laagdrempelig mogelijk, ook voor de mensen bij Koonings die verantwoordelijk zijn voor het beheer van het platform?

login-koonings-tv-1.png

kooningstv-tablet.jpg

 

 

De oplossing

We ontwikkelden een creatief concept op basis van een prototype. De gebruiker kan een persoonlijk account aanmaken op Koonings.tv, waarna hij of zij toegang krijgt tot video’s in 6 categorieën: #Wedding hacks, True Love Stories, Dream Team, We Love This, Projects en The Company. Aanmelden kan direct op koonings.tv zelf, maar ook via een persoonlijke facebook-account. Hiervoor gebruiken we een 2-staps verificatie methode.

Via het account kan Koonings de gebruiker periodiek op de hoogte brengen van nieuwe videocontent, gebruikers kunnen natuurlijk ook reageren op een video, een video opslaan als favoriet of hem liken en delen op social media-kanalen. Wie geen account heeft, krijgt dan van de gedeelde video een teaser te zien, met een call-to-action om zich aan te melden.

Om Koonings.tv meteen een boost te geven, zijn we met de e-mailexperts van Measuremail gestart met het aanschrijven van de ruim 19.000 e-mailadressen die Koonings over de jaren heeft verzameld. Om een deel van de investering te kunnen beteugelen is er daarnaast ingezet op een advertentiemodule. Op een 6-tal posities kunnen adverteerders getimed advertenties in zetten. 

Hét resultaat

Op 10 maart om 20:00 uur is het zover; dé livegang van de nieuwe videodienst van Koonings. Het team van Koonings kan de nieuwe, op Drupal gebaseerde, videodienst met het CMS eenvoudig zelf beheren. Door gebruik te maken van een SSL-beveiliging en het robuuste Drupal hosting platform van React online, is de nieuwe videodienst voor iedereen snel, veilig en beschikbaar.

De nieuwe Netflix voor aanstaande bruidsparen is hierdoor werkelijkheid geworden. Of, zoals het Koonings team zegt: “Aanstaande bruidsparen kunnen op Koonings.TV inspiratie opdoen, heerlijk wegzwijmelen en ongegeneerd videosnacken - zonder aan te komen!”

Bekijk website

kooningstv-tablet-foto.jpg