Bosman website op horizontale en verticale tablets

Bosman: online gemak voor zorgprofessionals en cliënten

Bosman is zorgexpert op het gebied van diabetes, wond en continentie. Zorgprofessionals en cliënten kunnen bij Bosman terecht voor kennis, expertise en medische hulpmiddelen en vinden, ook online, snel antwoorden op allerlei vragen. Aanleiding voor de nieuwe website die React Online voor Bosman realiseerde was de herpositionering van het merk, nadat het merk Onemed werd uitgefaseerd in Nederland. De nieuwe Drupal website is gemaakt in lijn met de nieuwe positionering en voldoet aan hogere eisen om nieuwe doelen te kunnen realiseren.

Herpositionering

In december 2022 werd het merk OneMed van de markt gehaald en ging de organisatie verder onder de naam Bosman. Een vertrouwd merk dat al ruim 85 jaar in de hulpmiddelenmarkt aanwezig is. Onderdeel van deze merktransitie was de herpositionering van Bosman. De oude website sloot technisch en functioneel niet meer aan bij de behoeften van Bosman. Daardoor was het niet alleen een metamorfose, maar werd de nieuwe website grotendeels opnieuw uitgedacht. Het online platform werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Sterk Merkregisseurs die het concept en ontwerp deed.   

Bosman visual

Bosman zorgprofessionals pagina

 

Profileren als expert

Met ruim 85 jaar ervaring biedt Bosman veel kennis aan. Dit is met de nieuwe website nog beter geworden. Het delen van de kennis en expertise van Bosman is één van de belangrijkste uitgangspunten van de nieuwe website. Zo helpt Bosman zorgprofessionals om de beste zorg te leveren. En cliënten om goed voor zichzelf te zorgen. De website ondersteunt bij de profilering als markleider met expertise en steekt ook in op leadgeneratie: het werven van nieuwe klanten (gebruikers en zorgprofessionals).  

Nieuwe website

Alle content (tekst/beeld) van Bosman.com werd vervangen of herschreven. Het nieuwe ontwerp is mobile first uitgedacht en ook het CMS werd geupgrade naar de nieuwe versie van Drupal. Het merk is zorgvuldig doorvertaald naar online thema’s waarbij kleuren en vormen zijn afgestemd op doel en doelgroep. Er is een reeks aan blokken en opmaakmogelijkheden ontwikkeld waarmee contentbeheerders in staat zijn (landings)pagina’s op te bouwen en op elk deel van de website content aan te passen en toe te voegen. De rijke hoeveelheid aan content van de oude website werd voorbereid op de nieuwe URL-structuur, ten behoeve van zoekmachineoptimalisatie.  

De nieuwe websitestructuur is gebaseerd op een uitgebreide data-analyse en doelgroepen onderzoek. Design en development werden iteratief uitgewerkt. Nieuwe online ambities liggen al klaar en de integratie van satelliet website diabetesexperts.nl staat op de roadmap.  

Bekijk website

Bosman text op de website met foto

Natalie Flipsen, Sr. Communicatieadviseur Bosman

"Het werken met een duidelijke content- en sprintplanning in combinatie met wireframes en een url-overzicht van alle benodigde pagina’s zorgde voor structuur en overzicht voor alle betrokkenen. Daarbij waren de lijntjes met de designers en programmeurs heel kort waardoor we snel en makkelijk konden anticiperen op nieuwe bevindingen. En dat gaf rust! Als opdrachtgever hebben wij altijd het gevoel gehad volledig in control te zijn en dat is bij zo’n impactvol project als een nieuwe website heel prettig werken."Natalie Flipsen, Sr. Communicatieadviseur Bosman

Meer weten?

Wil je weten hoe we Bosman hebben geholpen met het realiseren van de kennisbank voor diverse doelgroepen? Of ben je toe aan een Drupal upgrade? Laat het ons weten en we vertellen je er vrijblijvend graag meer over!