Media
Kind in MRI-scanner
Tekst

Philips Medical Systems

Hoe kunnen we het leven van jonge patiënten en ouders makkelijker maken?

  • Ambient Experiences voor MRI-scans
  • Interactie tussen patiënt, medisch personeel en ouders bevorderen
  • User Experience op basis van helende kunst principes
  • Innovatie in gezondsheidszorg
Tekst

Een MRI scan is een ingrijpende gebeurtenis. Voor kinderen is de confrontatie in een ziekenhuis of zorginstelling des te groter. Voor Philips Medical Systems ontwikkelde React Online Ambient Experiences, een interactieve beleving voor kinderen omzet in een leuke ervaring. Bovendien helpt het de interactie tussen jonge patiënten, de ouders en medisch specialisten te bevorderen. Ambient Experiences wordt door Philips wereldwijd ingezet.  

Tekst

Interactieve beleving

React Online ontwikkelde een diverse thema’s speciaal gericht op kinderen die een scan moeten ondergaan. Via een tablet kunnen de kinderen zelf een karakter en omgeving kiezen waarna de volledige MRI omgeving kleurt naar het thema en het karakter in beeld en geluid tot leven komt. Zo wordt de beleving van een MRI scan voor kinderen een gave en positieve ervaring.

Media
Een jong meisje raakt de muur aan met een projectie van Ambient Experiences. Een medisch specialist zit achter haar en kijkt mee.
Tekst

Helende kunst verrijkt patiëntervaring

Alle thema's zijn ontworpen volgens richtlijnen voor helende kunst. Het doel daarbij is om patiëntervaring te verrijken, de interactie tussen patiënt en medisch personeel te vergemakkelijken en de therapietrouw van de patiënt te bevorderen.

Media
Karakters uit de Philips Ambient Experiences
Media
Tekst

Grenzen vervagen

Het unieke Ambient Experiences concept van Philips Medical draagt bij aan de ondersteuning van patiënten en hun families gedurende diverse fasen van het zorgtraject. Zo maken we het leven van veel jonge mensen in de wereld die een scan ondergaan aangenamer en vervagen de grenzen tussen mens en technologie.
Digitale innovatie in het dagelijks leven

Wij maken dagelijks het leven van mensen makkelijker. Wil je weten hoe wij dit doen in de zorg en andere sectoren?
Neem vrijblijvend contact op.

Maak een afspraak bij React Online