mockuper.png

Student Rik rond stage positief af!

Na een periode van 5 maanden heb ik mijn stage bij React online positief kunnen afronden! Binnen deze periode heb ik veel geleerd en heb ik mezelf ontwikkeld in effectief, efficiënt en doelgericht werken. Met de hulp van mijn begeleider (Jurgen) en alle medewerkers binnen React online heb ik een deel van de toekomstige website van Digitaal Krantenarchief Deurne kunnen ontwikkelen.

De opdracht van mijn stageperiode bestond uit het inzichtelijk maken van bijna 100 jaar aan lokale weekbladen middels een drupal 8 website. Mijn voornaamste taak lag bij het ontwikkelen en ontwerpen van een toepasselijke setting die afgestemd zou zijn op de doelgroep. Vanuit deze vraag ben ik gestart met het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Daarbij heb ik kennis opgedaan over user experience, de doelgroep en (concurrerende) websites. Bevindingen zoals terugkomende UX factoren, doelgroep informatie en populaire kenmerken hebben een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp en verdere ontwikkeling van de website.

Aan de hand van deze bevindingen en online inspiratie ben ik eerst verschillende wireframes gaan uitwerken waarin de indeling werd vastgesteld en verschillende functies hun plek kregen. Hierna ben ik verschillende ontwerpen gaan uitwerken die met behulp van een comparison test methode met de doelgroep zijn gevalideerd. Hierin heb ik gevraagd wat zij goed en/of slecht vonden aan een bepaald ontwerp. Met deze bevindingen ben ik vervolgens een onderbouwd high fidelity prototype gaan uitwerken die in een later stadium nogmaals door de doelgroep gevalideerd is middels een usability test.

Schetsen.jpg

Al deze bevindingen en ontwikkelingen hebben geleid tot de ontwikkeling van de Drupal 8 website, waar ik me voornamelijk bezig heb gehouden met de opzet van het uiterlijk. De basis staat, maar er zal nog veel ontwikkeld moeten worden om al die weekbladen inzichtelijk te maken.

Ondanks de extra uitdaging in verband met covid-19 was het voor mij een erg leerzame periode waarin ik veel geleerd heb over de werking van Drupal. Tot vandaag de dag ben ik erg verrast van de mogelijkheden die binnen Drupal mogelijk zijn. Ik bedank React online voor deze leerzame stage en wens hun veel succes met lopende en toekomstige projecten! Ook een dank aan alle medewerkers die elk moment klaar stonden om mij te helpen!

Dankjewel React online!

Rik Gommans

react-online-verwelkomt-stagiair-rik-gommans.jpg

01 februari 2021