jurgen-art-director-react-online-corona.png

React "veteraan" Jeroen aan het woord

 

Back-end developer Jeroen Dost was een van de eerste medewerkers van React online. Je mag hem met 16 jaar ervaring met recht een trouwe medewerker noemen. Hoewel hij best even moest wennen aan het thuiswerken, ziet hij ook de voordelen. ‘Je kunt efficiënt werken.’

"Het duurde even voor ik de juiste balans gevonden had"

 

Wat doe je als back-end developer?

‘Als programmeur zorg ik voor alle dingen die je niet ziet aan een website. Denk aan de verbinding met de database, modules en andere systemen.’

 

Hoe is het om bij React online te werken?

‘Ik vind het prettig om in een klein en betrokken team te werken. Je kent elkaar door en door, weet wat je aan elkaar hebt.’

 

Hoe heb jij het thuiswerken ervaren?

‘Ik vond het een voordeel dat ik ongestoord kon werken en zelf mijn tijd kon indelen. Ook scheelde het dagelijks best wat reistijd, ik woon namelijk in Eindhoven. Aan de andere kant vond ik het wel lastig om de balans tussen werk en privé te bewaren. In het begin van de coronacrisis kroop ik iedere avond nog achter de computer.’

 

Is het uiteindelijk gelukt om die balans te vinden?

‘Zeker. Na verloop van tijd lukte het me beter. Ik ging ook bewust drie keer per week met een vriend wandelen, wat voor een betere balans zorgde.’

 

Denk je dat je na corona vaker thuis gaat werken?

‘Voor mij als back-end developer is het soms best prettig om je even af te kunnen zonderen, om je vast te kunnen bijten in de materie. Dan kan thuiswerken echt z’n voordelen hebben. Je werkt dan heel efficiënt en met focus. Maar ik zou ook niet elke dag thuis willen werken, de binding met het team is en blijft heel belangrijk.’

 

Meer weten over werken bij React online?

Ga naar readyforreact.nl

29 juli 2020