SplashAward_0.jpgSplash award 2020: React online in de prijzen

React online is in de prijzen gevallen. In november mochten we onze eerste Splash Award in ontvangst nemen. ‘Onze’ website www.ruimte-ok.nl werd door een internationale jury uit de Drupal Community verkozen tot ‘Beste Website Onderwijs’. Het uitganspunt? De Drupal toepassing.

 

Wat vooraf ging

Wij zijn ontzettend trots op deze beloning. Maar aan het winnen van de Splash Award ging veel vooraf:

Optimale gebruikerservaring:
Al sinds de oprichting 20 jaar geleden, is React online gefocust op de gebruikerservaring van onze websites en digitale platformen. Hoe de doelgroep het eindproduct ervaart staat centraal. En daar komt heel wat bij kijken: een super look & feel op alle devices, schermen en browsers, meerdere talen- en landenversies, automatische optimalisatie van afbeeldingen, een supersnelle laadtijd, koppelingen met externe systemen en nog veel meer…

Een look & feel die past als een Italiaans maatpak
React online streeft naar een look & feel die aansluit, zoals het is ontworpen: geen voorgebouwde templates die ‘omgekleurd’ worden, maar een front-end die aansluit op een organisatie en haar doelgroep als een Italiaans maatpak. En met een CMS dat niet goed functioneert, komt een website niet tot leven. De beheersbaarheid van de content is immers net zo belangrijk.

Mens en technologie

Door een slimme en moderne aanpak slaan we een brug tussen mens en technologie. Drupal speelt hierin een grote rol. Dit Digital Experience Platform (DXP) is veel meer dan alleen een content managementsysteem (CMS). Het staat bij voorkeur centraal in onze websites en platformen om contextuele digitale ervaringen te bouwen over verschillende kanalen. Denk aan één platform voor corporate websites, online portalen, webshop, product information management en meer. Één centrale hub waar alles bij elkaar komt en verdeeld wordt in verschillende digitale contactmomenten met de doelgroep.

Maar hoe slaan we dan een brug naar tussen mens en technologie? Het draait immers om de mens. React online vindt het belangrijk dat de stakeholders zich bezig moeten houden met waar zij het beste in zijn en niet met de technologie. Dat is ons ding. Hoe kan een beheerder of redacteur op een laagdrempelige manier nieuwe content verzorgen? Kunnen processen geautomatiseerd worden zodat ze minder tijdrovend zijn? Kunnen Google en andere zoekmachines alle informatie indexeren en kunnen wij informatie vanuit of met andere systemen delen? Typische vragen waar React online zich dagelijks mee bezig houdt.

Drupal Community

Onze ‘Reactors’ zorgen ervoor dat complexe technologie omgezet wordt naar een eenvoudige gebruikerservaring. Met de hulp van de Drupal Community kunnen we onze ervaring op wereldniveau toepassen. Met Drupal 8 en Drupal 9 is er een fantastisch Experience Platform neergezet.  

Ook een award winning website?

Deze Splash Award smaakt naar meer. We zijn alweer druk bezig met nieuwe uitdagende websites en digitale platforms en gaan we voor een volgende award. Wil jij ook een Award winning website of digitaal platform? Neem dan vrijblijvend contact op met Jean-paul@reactonline.nl.

01 december 2020