jurgen-art-director-react-online-corona.png

Onze artdirector in coronatijd

 

Jurgen van Hoof is dol op zijn werk als artdirector. Zo dol, dat hij regelmatig tot in de late uurtjes met zijn vak bezig is. Door de coronacrisis heeft hij meer tijd voor zijn gezin kunnen nemen en dat heeft hij als heel waardevol ervaren. ‘Die tijd had ik mezelf anders niet gegund.’

"De extra tijd met mijn kinderen, die is goud waard"

 

Wat doe je bij React online?

‘Ik werk hier nu bijna dertien jaar, eerst als front end developer, en inmiddels als artdirector. Ik houd me bezig met de look and feel en user experience van een website. In Jip en Janneke taal: ik zorg dat websites er goed uitzien en dat gebruikers er straks hun weg eenvoudig weten te vinden.’

 

Hoe heb je de coronatijd ervaren?

‘Ik ben astmatisch dus ik ben extra voorzichtig geweest. We hebben ons als gezin afgesloten van de wereld, acht weken aan een stuk.’

 

Hoe beviel het thuiswerken?

‘Ik moet zeggen dat ik ondanks de onzekerheid, je leeft van persco naar persco, ook erg heb genoten van de tijd samen. Je ziet je kinderen weer vaker en ziet waar ze op school mee bezig zijn. Ik heb er echt bewondering voor hoe m’n vrouw en drie dochters met de situatie om zijn gegaan. Best knap dat ze het met mij hebben uitgehouden.’

 

Hoe ging het klantcontact?

‘Klanten hebben er gelukkig niet veel van gemerkt, hoogstens dat ze extra doorverbonden werden. En sommige sessies op kantoor konden ook gewoon doorgaan, met inachtneming van de RIVM-regels. Daarnaast is inmiddels heel Nederland een pro op het vlak van videobellen.’

 

Heb je je collega’s gemist?

‘Zeker! Samen een lolletje maken, dat heb ik met name gemist. Al kan dat ook via videobellen, we hebben flink gedold met verschillende achtergronden tijdens interne sessies. Die online vergaderingen hebben er zeker voor gezorgd dat het teamgevoel bleef, maar toch mis je wel het echte contact. Fijn dat we elkaar nu weer live kunnen zien.’

 

Meer weten over werken bij React online?

Ga naar readyforreact.nl

17 juli 2020