Ondernemerscafe.jpg

Ondernemerscafé Deurne succesvol online

DEURNE - Ook in coronatijd gaat Ondernemerscafé Deurne gewoon door met het organiseren van bijeenkomsten. Weliswaar niet in het café, maar via een live uitzending op YouTube. De animo blijkt groter dan ooit.

De eerste online uitzending van Ondernemerscafé Deurne vond plaats op dinsdagavond 19 mei. Uit nood geboren, zegt medeorganisator en bestuurslid Jean-Paul Vosmeer. ,,Door de coronacrisis hadden we al twee edities over moeten slaan.”

Normaal gesproken komen ze maandelijks bijeen in café De Brouwer in Deurne. De presentatoren interviewen gasten aan tafel en daarna praten alle bezoekers na onder het genot van een biertje. ,,Gemiddeld komen hier zo'n honderd mensen op af,” zegt Vosmeer.

Verdrievoudigd

De online editie (zie hieronder) is inmiddels ruim 300 keer bekeken. Vosmeer noemt verschillende redenen waarom hij denkt dat de animo verdrievoudigd is. ,,Het is een laagdrempelige manier van deelnemen aan het Ondernemerscafé. Mensen hoeven er niet fysiek bij te zijn. Ze kunnen de uitzending ook later kijken als het live tijdstip hen niet uitkomt en de link is veel gedeeld op social media.” Vanwege het succes en het feit dat de organisatie het nog niet verantwoord vindt om met een grote groep mensen bij elkaar te komen, staat er nu een nieuwe uitzending gepland. Die vindt plaats op dinsdag 7 juli. Het is de vervanger van het Ondernemerscafé op 16 juni. 

De opzet is hetzelfde als de vorige keer. Twee presentatoren, Jan van den Heuvel en Niels Crooijmans, ontvangen vier ondernemers aan tafel die vertellen over hoe zij omgaan met de huidige crisis. De gasten worden later in juni bekend gemaakt. Dennis van der Meijden bezoekt bedrijven op locatie. Hier zijn filmpjes van geïntegreerd in de uitzending.

 

 

Vrijwilligers

Voor het deelnemen aan zowel de virtuele als werkelijke bijeenkomsten is geen lidmaatschap nodig. Het Ondernemerscafé Deurne draait al sinds 2002 volledig op vrijwilligers en met financiële hulp van sponsoren. Bestuursleden Mies Sleegers en Jean-Paul Vosmeer faciliteren de online edities. Sleegers verzorgt met zijn bedrijf MSM de apparatuur. Vosmeer is verantwoordelijk voor de regie en internetuitzending. Als eigenaar van React online behoort dit tot zijn dagelijkse werk.

Het is  de bedoeling dat het Ondernemerscafé Deurne weer fysieke bijeenkomsten gaat houden zodra de situatie dit toelaat. Vosmeer:,,Het samenkomen en ervaringen uitwisselen is natuurlijk toch een onderdeel van onze charme. Ons sterke punt is het verbinden van mensen, of dit nu ondernemers zijn of werknemers. Iedereen is welkom."

Bron: Babette Margés, ED.nl
https://www.ed.nl/de-peel/ondernemerscafe-deurne-succesvol-online~afc2ab66/  

12 juni 2020