mobile-friendly-react-online.jpg

Mobile Friendly; de eerste resultaten

De hectiek ontstaan na de ranking update van Google is inmiddels gedaald. De eisen van Google om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten zijn doorgevoerd op 21 april ’15.  Uit deze wijziging zijn inmiddels de eerste resultaten bekend. Al zijn ze gering, ze geven wel al wat duidelijkheid.

Resultaten

Op internationaal niveau zijn al verschillende metingen uitgevoerd. Uit die metingen wordt de impact beperkt zichtbaar. Zo heeft Searchmetrics onderzoeksresultaten gepubliceerd gebaseerd op de vindbaarheidstest van een website in Google.

Deze resultaten toonde aan dat, de website welke niet geoptimaliseerd was voor mobile friendly, aanzienlijk daalde in de mobiele zichtbaarheid. Ook toont de grafiek aan dat de mobile friendly wijziging al eerder dan 21 april is doorgevoerd in de US.

Mobile-friendly-resultaten-blog.jpg

*foto afkomstig van blog.searchmetrics.com

Conclusie

Zelfs al zijn er op internationaal niveau meerdere testen gedaan, dan zijn de resultaten nog te pril om heldere conclusies te trekken. Helaas zijn er nog geen tests uitgevoerd welke betrekking hebben op de Nederlandse markt. Hopelijk krijgen we hier op korte termijn een beter beeld van.

Mocht je zelf in de tussentijd al iets zijn opgevallen, laat het ons dan weten!

18 juni 2015