deurnewiki-blog-react-online-media.jpg

iOS7 op iPhone stiekem even proberen

Vandaag zijn we de dag begonnen met het installeren van iOS7, het nieuwe platte en minimalistische mobiele OS van Apple. Na het zien van de keynote, dat met veel flair, humor en af en toe een sneer naar de concurrentie gebracht werd door de topmannen van het in Cupertino gebaseerde bedrijf,  konden we niet langer wachten.

De Apps van onze klanten moesten immers getest worden voordat het nieuwe OS naar het grote publiek gebracht kan gaan worden in de herfst ;-)

 

Eenvoudige installatie

De installatie laat zich eenvoudig verwerken, na het downloaden van de beta versie. Vanuit de ontwikkelaarswebsite van Apple hebben we de eerste iPhone al binnen een half uur geüpdatet. Nog even de instellingen herstellen vanuit de backup in iCloud en binnen een uur hebben we een volledig nieuwe iPhone die met de persoonlijke instellingen toch weer vertrouwd aanvoelt.

Een nieuwe iPhone

Wat een verademing… fris, licht, soepel, nieuw, beetje onwennig en toch wel wat vertrouwd. De lichte interface komt helemaal tot zijn recht op een witte iPhone. Het  voelt zelfs als een nieuw toestel. De nieuwe iconen? Ziet er prima uit, eenvoudig maar zeer goed te begrijpen. Waar we het nog niet over eens zijn is de iconografie onder aan de apps bij mail, safari, foto’s en andere: deze zijn wel heel erg minimalistisch, beperkt tot een lijntekening zelfs.

iOs7-nieuwe-look-feel.jpg

Uiteraard beginnen we met de gepresenteerde verbeteringen te testen:

  • Het control panel: ja direct toegankelijk, super!
  • De nieuwe agenda: snel en overzichtelijk (echter nog geen weeknummers)
  • Foto’s: automatisch gerangschikt op locatie en tijd, top!
  • AirDrop: snel, eenvoudig (zonder bumping…)

 

Niet alle apps werken

Tijdens het testen van een aantal apps valt direct op dat bijna alles soepel loopt op het nieuwe iOS7, echter vinden we ook een paar apps die er meer moeite mee hebben, waaronder Skype van Microsoft! (Toeval zullen we maar denken)

Altijd spannend een nieuwe versie testen, zeker als het gaat om een beta-versie, maar in eerste oogopslag zijn we zeer enthousiast. Of dat over 1 maand nog zo is? Dat zullen we vanzelf merken, vooralsnog zijn we positief…

11 juni 2013