SSL

Http-website onveilig volgens Google 

De tijd voor een https-verbinding is nu! Ken je dat, dat je wilt inloggen of (creditcard)informatie wilt versturen op een site en dat Google Chrome je een melding geeft over een onveilige verbinding? Dan ben je op een site met een http-verbinding. Geen prettig idee, want op zo’n site kunnen hackers 'onderweg' de informatie die je uitwisselt met een website, onderscheppen. Een versleutelde (https-)verbinding voorkomt dat. 

Onveilig met het internet omgaan kan vandaag de dag echt niet meer. Nee, ook niet bij jouw website. Je wilt toch niet dat criminelen misbruik maken van de informatie die jouw klanten via je site delen? Je hoeft de kranten er maar op na te slaan om te weten dat het aan de orde van de dag is dat (veelal buitenlandse) criminelen profielen, websites en applicaties hacken. En dat gebeurt niet alleen in netwerken bij openbare gelegenheden, het kan je ook thuis of op kantoor treffen als je een onveilig netwerk hebt.

Dit is waarom grote techbedrijven zoals Google willen dat je een beveiligde (https-)verbinding gebruikt. Voorheen waren beveiligingscertificaten (SSL’s) verplicht voor webshops en online diensten van de overheid. Nu geeft Google ook bij alle andere websites aan dat er een onveilige verbinding plaatsvindt. Met een https-verbinding voorkom je niet alleen zo’n melding, maar ook dat Google je benadeelt in de zoekresultaten. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je met een veilige verbinding de bezoekers van je site beschermt.

Wat kun je doen? 

Om een veilige verbinding tot stand te brengen, kun je een SSL-certificaat toevoegen aan je website. Wij verzorgen dit volledig en hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Neem snel contact met ons op om te kijken welke oplossing het beste bij jou past. 

ssl-security-react.png

20 april 2017