Google-Maps-for-developent-purpose-only_0.png

Google Maps: "For development purposes only"

Zie je deze berichtgeving op de map van je contactpagina? Dan maakt jouw website gebruik van Google Maps functionaliteit.

Op 2 mei 2018 werden alle Google API’s vereenvoudigd naar drie producten: maps, routes en places. Een grotere verandering zit echter in een gekoppelde betaling. Het is namelijk voortaan verplicht om een geldige betaalmethode op te geven bij het gebruik van deze diensten. Doe je dat niet, dan krijg je de melding: “for development purposes only" te zien. Dit wordt uitgerold sinds 11 juni 2018.

Wat zijn de kosten?

Tot een equivalent van 200,- dollar, wat overeenkomt met 14.000 tot 100.000 laadacties per maand, mag je gratis gebruik maken van de Google Maps functionaliteit. De laadacties zijn echter wel afhankelijk van het type maps dat in jouw website geïntegreerd is (bijvoorbeeld statisch, dynamisch, maps of streetview). Dus ook al blijf je waarschijnlijk binnen deze aantallen, dan nog dient er een betaalmogelijkheid gekoppeld te worden.

Hoeveel betaal je bij overschrijding?

Dat is afhankelijk van het type map op je website en de hoeveelheid overschrijding. Deze prijzen schommelen van $1,60 tot $14,- per 1000 laadacties). De volledige prijzentabel van Google vind je hier.

En nu?

Feit is dat de huidige integratie aangepast dient te worden, maar niet getreurd er zijn verschillende mogelijkheden en alternatieven beschikbaar.

Wil je de Google Maps functionaliteit sowieso behouden?
Neem contact met ons op en wij begeleiden je bij het instellen van je betaalgegevens. Het is overigens ook mogelijk om gebruik te maken van een alternatieve kaart provider. Ook hier kunnen we in ondersteunen.

Vind je Google Maps niet persé noodzakelijk?
Dan zouden we je willen adviseren om de Maps weergave te laten verwijderen en eventueel te vervangen door een geïllustreerd kaartje. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

04 oktober 2018