geen-recessie-online-react.jpg

Geen recessie online!

Afgelopen jaar heeft, ondanks het gedaalde consumentenvertrouwen en de crisis, de online consument 9% meer besteed dan het jaar daarvoor. Dit kwam volgens onderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor neer op een totale jaaromzet van € 9,8 miljard. 

Ook het totaal aantal bestedingen is gestegen t.o.v. 2011 met 13% naar 88 miljoen online bestedingen. Als we dit afzetten tegen het aantal online kopers, komt dit neer op 8,3 bestellingen per online consument. Ook de volgende trend heeft zich doorgezet. Online kopers kopen meer maar besteden minder per bestelling. Zo kocht een online klant in 2010 per bestelling nog voor € 119 gemiddeld en is dit in 2012 teruggelopen naar € 111,- per bestelling.

De sterkst groeiende markten zijn in 2012 speelgoed, muziek-downloads en rond en om het huis geweest. De grootste markt in omzet blijft echter de reisbranche. Telecom en Kleding zijn een goede tweede en derde online branche.

De recessie lijkt nog steeds geen vat te krijgen op de online retailbranche. Ondanks het dramatische consumentenvertrouwen, blijft het aantal online aankopen maar stijgen. Hiermee liggen er via het online kanaal nog voldoende kansen voor de ondernemers in de retailbranche.

Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org

2013

Ook in 2013 wordt een groei van 8% verwacht. Dit komt overeen met een verwachte online jaaromzet van € 10,5 miljard. Er liggen dus nog kansen genoeg voor de online retailer. Meer info over dit onderzoek? www.thuiswinkel.org.


Ook een webwinkel starten? 

Neem dan eerst contact op met React online.

09 april 2013