marc front-end developer react

Front-ender Marc kijkt terug op de afgelopen periode

Na bijna tien jaar bij een marketing- en communicatiebureau te hebben gewerkt, was Marc Derix toe aan een nieuwe uitdaging. Nu werkt hij alweer bijna twee jaar met heel veel plezier als front-end developer bij React online. Het thuiswerken was even een omschakeling, maar nu ziet hij kansen voor de toekomst. ‘Zolang ik internet heb, kan ik werken.’

"Ik kan mijn werkzaamheden goed combineren met mijn privéleven"

 

Hoe is het om een front-end developer te zijn bij React online?

‘Het bevalt erg goed. Ik ben medeverantwoordelijk voor de inrichting van alle websites in Drupal "en daarnaast zorg voor de digitale doorvertaling van een plat design naar een werkend eindproduct. Dit werk vind ik heel leuk om te doen. Bovendien kan ik mijn werkzaamheden goed combineren met mijn privéleven, wat ik erg belangrijk vind. Zo ben ik op vrijdag vrij, waardoor ik wat meer tijd heb voor mezelf en mijn gezin.’

Hoe ervaar je de coronacrisis?

‘Het is een hele rare tijd. Zeker in het begin was het heel surrealistisch allemaal. Alsof je in een slechte droom was beland. Het ging ook zo snel. Tijdens carnaval zat ik nog een week in Lissabon en toen ik thuiskwam zag de wereld er ineens heel anders uit. De eerste weken heb ik het nieuws op de voet gevolgd. Inmiddels heb ik die nieuwsbehoefte veel minder.’

Heb je thuis gewerkt?

‘Ja, de technische infrastructuur van React online is zo ingericht dat we in principe overal kunnen werken. Het is een kwestie van inloggen. Zolang ik internet heb, kan ik werken. Maar het scheelt ook dat ik weinig direct contact heb met klanten. Werken met een zoontje in huis bleek uiteindelijk de grootste uitdaging.’

Ja, hoe ging dat precies?

‘Het was lastig om de balans te vinden. Voor mijn zoontje was het natuurlijk één groot feest: papa en mama de hele week thuis. Voor mijn vrouw en mij was dat anders. Het duurde best even voordat we een goede verdeling hadden gevonden. Toch zie ik er nu ook de voordelen van in. Zo kun je thuis makkelijker met je uren schuiven. Ik zat geregeld ’s avonds nog even achter de computer.’

Hoe is het om nu weer op kantoor te zijn?

‘Erg fijn. Vooral om de collega’s weer te zien. Maar af en toe thuiswerken is ook wel prettig. Los van de reistijd – ik woon in Venlo - kun je je thuis ook makkelijker even terugtrekken om ‘meters te maken’. Dat komt de productiviteit vaak ten goede.’

 

Meer weten over werken bij React online?

Ga naar readyforreact.nl

13 augustus 2020