Drupaljam.jpg

Drupaljam re:Boot event trekt 450+ bezoekers uit 39 landen

In 9 weken een succesvol evenement organiseren, kan dat? Jazeker! Het coronavirus dwingt ons om anders te denken en te zoeken naar mogelijkheden. En nadat het fysieke evenement Drupaljam voor de tweede keer in het water dreigde te vallen, besloot de organisatie het anders te doen. Ze organiseerden een online event, inclusief live stage met keynotes, featured speakers, community sessions en een pubquiz.

 

Internationaal success

Met een team van 6 enthousiaste vrijwilligers werd hard gewerkt aan de geproduceerde live uitzending. En met succes. Het evenement trok meer dan 450 bezoekers uit 39 landen. Onze directeur Jean-Paul Vosmeer, bestuurslid van Stichting Drupal Nederland is trots. ‘De uitdaging was om er een live event van te maken waar de bezoekers elkaar kon vinden’, vertelt hij. ‘De waarde van Drupaljam moesten overeind blijven en dat is gelukt’.

Het evenement werd live uitgezonden vanuit een studio in Rotterdam. De sprekers gaven hun presentatie vanuit huis. Een opgenomen video tonen was uit den boze. Jean-Paul: ‘Sinds COVID is online vaak de enige mogelijkheid geweest om iets te kunnen organiseren. De sfeer en de kwaliteit van Drupaljam overbrengen is het belangrijkste hierbij. We wilden niet zomaar overgaan op een Netflix conventie.’  

Drupal community

React online is onderdeel van de Drupal community. Evenementen als Drupaljam en Drupalcon helpen ons bij het ontmoeten van onze collega’s. Drupaljam is een fantastisch evenement en we kunnen niet wachten tot we dit weer met zijn alle kunnen vieren op de event locatie.

Meer weten over de Drupaljam? 

 

Kijk op www.drupaljam.nl

16 november 2020