drupal-7-8-9-migratie

Drupaljam & Con 2021: De Drupal-community online bijeen

De Nederlandse Drupal-community kwam in oktober weer samen op Drupaljam om van elkaar te kunnen leren. Vanwege de COVID-pandemie voor het 2de jaar op rij niet fysiek, maar online. Uniek was dit jaar tevens de combi met DrupalCon Europe.

Talks, sessies en meer... 

De Drupaljam is ooit door een kleine club gelijkgestemden gestart om gezamelijk technische discussies over Drupal te kunnen voeren. Inmiddels is de 'Jam' uitgegroeid tot een professioneel evenement waar honderden geinteresseerden op af komen. Wij waren natuurlijk ook weer van de partij!

drupaljam-drupalcon-programma-01.png

'Onze' online Jam!

Vanuit een studio in Rotterdam zijn er meer dan 10 live sessies en talks georganiseerd. Onze eigen Jean-Paul is inmiddels een bekend gezicht in de Nederlandse community en een vast onderdeel van organisatie geworden. Vele woensdagavonden zijn er hem en mede organisatoren verslonden om er voor te kunnen zorgen dat dit een geslaagde editie kon worden. Naast de dagelijkse regie bij React had hij nu ook die van de 'Jam" in handen, petje af!

 

Tip: Bekijk Jean-Paul's sneakpeak achter de schermen op Linkedin hier.

jean-paul-vosmeer-sneakpeak-drupaljam-reactonline_1633347686385.png

DrupalCon Europe 

DrupalCon Europe startte dit jaar met een fantastische keynote van LJ Rich. Natuurlijk mag "de Driesnote" van Drupal founder Dries Buytaerts niet ontbreken. Hierin wordt immers de stand van zaken rondom het huidige online landschap en de positie van Drupal daarbinnen als ook de roadmap van versie 8 & 9 naar 10 gepresenteerd. 

De Con is bij uitstek het moment om kennis op te doen en andere Drupal developers te ontmoeten.  Als bezoeker ben je vrij om te kiezen wat ze willen zien. Er is ook ruimte voor netwerken en BoFs en het direct aanspreken van die contributors en collega’s die je al zo lang niet gesproken hebt.

Het zit er helaas weer op, maar het was super fijn om er weer bij te kunnen zijn. Op naar een hopelijk fysieke editie in 2022!

 

drupal-con-Hopin-Banner.jpg

07 oktober 2021