Media
AI gegenereerde insta fotos, geprint en op een wand geplakt
Tekst

Drupaljam 2024: AI, Drupal Starshot en een jubileum

 

door Imre Gmelig Meijling

op 12 juni 2024

Leestijd: ca. 2 minuten

Tekst

Drupaljam is hét evenement waar Drupal gebruikers en professionals samenkomen om kennis uit te wisselen en te netwerken. Op woensdag 12 juni vindt de twintigste editie plaats. Vier gelijktijdige tracks met presentaties over Drupal, tech en digital vullen een dagprogramma. Drupal bedenker en projectlead Dries Buytaert is aanwezig en geeft de openings keynote. De dag wordt afgesloten met een jubileum barbecue en de Pub Quiz. React Online organiseert mee en is weer Gold Sponsor

Drupaljam is van de eerste pizza sessie in 2007 uitgegroeid tot een internationaal evenement. Ruim 300 bezoekers komen vanuit verschillende landen het laatste op het gebied van Drupal en web brengen én halen. De internationale Drupal gemeenschap van tienduizenden ontwikkelaars en experts werken dagelijks samen aan het populaire CMS dat ruim 20 jaar bestaat. Onder andere Disney, RTL  en Slachtofferhulp Nederland maken er dagelijks gebruik van. 

Tekst

Drupal Starshot

Op Drupaljam kun je de internationale ontwikkelaars die de core functionaliteiten van Drupal maken rechtstreeks spreken. Vorige maand kondigde Dries Buytaert een nieuw Drupal CMS aan, wat als werktitel Drupal Starshot heeft gekregen. Dit project (of initiatief) zal eind dit jaar een eerste versie van een compleet nieuwe Drupal versie opleveren. Vernieuwend is de mogelijkheid om een uitgebreid online platform vanuit de browser samen te stellen en direct te lanceren. Dit maakt het uitproberen én inzetten van Drupal als CMS voor organisaties nog sneller en kosten efficiënter. 

Lees ons artikel over Drupal Starshot

Tekst

Artificial Intelligence

Van content tot development, Artificial Intelligence (AI) of Kunstmatige Intelligentie staat ook op het Drupaljam programma. Bij React Online is AI niet meer weg te denken. Maar wat kun je ermee? Hoe voeg het echt waarde toe? Je kunt hier pas echt iets over zeggen als je weet wat je wil bereiken. Kunstmatige intelligentie moet een plaats krijgen in plannen van organisaties, in de digitale strategie. We adviseren onze opdrachtgevers over praktische toepassingen, aandachtspunten en tools met betrekking tot AI binnen de context van je digitale strategie.  

Lees ons artikel over trends in AI

Tekst

AI selfie

Kom op Drupaljam naar onze stand en check wat GenAI kan doen met jouw foto. Maak je eigen AI selfie en kies uit compleet verschillende thema’s. Give it your best! 

Media
Photos generated with AI
Tekst

React Online

React Online realiseert grensverleggende digitale oplossingen die het leven van mensen makkelijker maken. Die twee voorwaarden zijn voor ons heel belangrijk. Samen met onze opdrachtgevers werken we elke dag aan websites en online platformen die een essentiële rol spelen in de doelstellingen en communicatie van onze klanten. Wij werken onder andere voor klanten als Heineken, Ennatuurlijk en Philips. Daarbij zijn AI, voice en data gedreven platformen steeds belangrijker voor het behalen van digitaal succes. Op React Day werken we aan eigen innovaties en verbeteren we onze skills en onze tech stack. 

Tekst

Drupal experts

React Online is Drupal expert en Goud Partner van Stichting Drupal Nederland, de Nederlandse Drupal brancheorganisatie. We dragen bij met kennis, code en het organiseren van evenementen als DrupalConDrupaljam, de Splash Awards en de Drupal Tech Talk. We doen wereldwijd marktonderzoek onder ruim 100 digitale bureau's met de Drupal Business Survey. Jean-Paul is secretaris bij Stichting Drupal Nederland. Imre is bestuurder bij de Drupal Association, de internationale organisatie die Drupal aanbiedt en ondersteunt.

Meer over Drupal

Media
Imre Gmelig Meijling en Jean-Paul Vosmeer, board members bij de Drupal Association en Stichting Drupal Nederland
Tekst

Datum en locatie

Drupaljam wordt gehouden op donderdag 12 juni 2024 in De Fabrique in Utrecht. Meer informatie en tickets vind je op de website van Drupaljam.  

 

Meer weten over Drupal?

Neem contact op met Jean-Paul en hij praat je graag bij.

Jean-Paul Vosmeer - founder React Online