Media
Dries Buytaert presenteert op DrupalCon 2022
Tekst

DrupalCon 2022 highlights door React Online

Op de foto staat de vader van Dries :-) 
Foto © Paul Johnson.

 

door Imre Gmelig Meijling

op 22 september 2022

Leestijd: ca. 3 minuten

Tekst

Deze week vindt DrupalCon plaats, de internationale Drupal conferentie waar professionals en gebruikers vanuit de wereld samenkomen. Ruim 1200 deelnemers delen ervaringen of maken kennis met Drupal. Drupal is een open source platform waar tienduizenden experts wereldwijd mee werken. Imre zit in de Board of Directors van de Drupal Association, de organisatie achter Drupal. Hij was deze week op DrupalCon en werkte samen aan nieuwe doelen en de koers van Drupal. En hij doet verslag van de highlights.

Drupal is vol op in ontwikkeling en groeit gestaag door. Steeds meer mensen en organisaties werken met Drupal. Drupal heeft een voorsprong op het gebied van headless websites en toepassingen dankzij een vroegtijdige API-first strategie. De intergratie met back office en marketing tools staat daarbij centraal. Voor organisatie is dit een belangrijke reden om voor Drupal te kiezen. Het CMS krijgt voortdurend de nodige updates waarmee het publiceren van content over diverse kanalen en touchpoints nog makkelijker wordt.

 

Dries Buytaert

Op DrupalCon sprak Drupal oprichter en project lead Dries Buytaert over de visie en filosofie van Drupal en over de laatste ontwikkelingen. Drupal onderscheidt zich als open en toegankelijk digital experience platform. Het biedt organisaties 100% beschikking over eigen data en code. Doordat de code volledig aanpasbaar is, heb je veel meer mogelijkheden voor het creëren van online platformen dan bij gesloten systemen. Daarmee onderscheidt Drupal zich van andere systemen en biedt het volledige transparantie, reden voor Dries Buytaert om Drupal ooit te beginnen. Drupal en de duizenden plug ins zijn gratis te gebruiken, waardoor de total cost of ownership veel lager is dan bij concurrerende systemen.

Linker kolom

Gitlab

Drupal verhuist de code van een eigen omgeving naar Gitlab. Hiermee krijgt de ontwikkelgemeenschap de beschikking over geautomatiseerde tests en tools om veel sneller samen te werken. Dit is een flinke impuls voor de innovatie van Drupal.

Drupal versie 10 komt uit in december van dit jaar. De ondersteuning van Drupal versie 9 stopt in november 2023. Organisaties hebben daarmee ruim een jaar de tijd om te upgraden. We raden aan de upgrade tijdig in te plannen.

Rechter kolom

DrupalCon

Imre was op DrupalCon Europe 2022 als bestuurder van de Drupal Association, de non-profit organisatie achter Drupal. Hij was voorzitter van Drupal Nederland betrokken bij Drupaljam, startte mede de Splash Awards en is hij actief in de DrupalCon Europe Advisory Comittee. Hij draagt daarmee bij aan de promotie van Drupal en vertegenwoordigt hij React Online in de internationale gemeenschap. Imre schreef deze week op drupal.org en op Emerce over de strategie en ambities van Drupal.

Meer weten over Drupal?

We praten graag over technologie en over Drupal! Ook wat dit voor jou kan betekenen.

Imre Gmelig Meijling - CEO React Online