Media
Drupal Tech Talk bezoekers luisteren bij React Online op kantoor
Tekst

Drupal Tech Talk Rotterdam

 

Door: Imre Gmelig Meijling

Op: 24 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Tekst

Drupal Tech Talk Rotterdam

De Drupal Tech Talk brengt Drupal ontwikkelaars en web specialisten bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Twee gastsprekers vertellen over uiteenlopende onderwerpen met raakvlakken met Drupal, digital en technische trends en ontwikkelingen. Met de eerste Drupal Tech Talk van 2024 zijn we te gast bij iO in Rotterdam en vindt plaats op 25 januari. 

De Drupal Tech Talk is een informele bijeenkomst voor Drupal ontwikkelaars die elkaar inspireren en waar kennis wordt bijgespijkerd. Een makkelijke maaltijd en een tweetal presentaties staan op het programma. De onderwerpen hebben veelal te maken met Drupal, maar ook headless trends en ontwikkelingen en de slimme technologie op ID&T evenementen kwamen eerder aan bod. 

De Drupal Tech Talk is steeds op een andere locatie. Eerder waren Eindhoven (bij React Online), Utrecht, Haarlem en Leiden aan de beurt. De Drupal Tech Talk wordt georganiseerd door React Online, SWIS, Synetic en Finalist. Deze digitale bureau's hebben veel Drupal expertise in huis. 

Programma

De Drupal Tech Talk Rotterdam vindt plaats op donderdag 25 januari en start om 17:30. Het programma gaat over de combinatie Shopify en Drupal en over het toepassen van headless in Drupal aan de hand van spraakmakende cases.

Shopify

Remco Hoeneveld gaat op zoek naar de ultieme CMS-Implementatie voor e-commerce. Hierbij maakt hij een vergelijking tussen Drupal en Sanity als CMS naast Shopify. De mogelijkheden, voordelen en tekortkomingen van zowel Drupal i.c.m. Shopify als Sanity i.c.m. Shopify worden naast elkaar worden gezet. Zouden we als Drupal-community onze blik moeten verbreden, of zouden we ons moeten blijven richten op het vertrouwde Drupal CMS?

Headless

Antwan van der Mooren, programmeerdocent aan de Hogeschool Rotterdam en heeft vele Drupal projecten toegevoegd aan zijn portfolio. Waar het in de eerste jaren nog "standaard" Drupal projecten waren, werd in de periode 2012/2013 het gebruik van Headless voor het eerst onderzocht. Dit resulteerde in vele succesvolle projecten, maar ook in uitdagingen en soms complexe discussies met klanten. Antwan neemt je mee in het Headless vraagstuk aan de hand van een aantal praktijkprojecten, zoals Waterstoring.nl en Apotheek.nl.

Tekst

React Online en Drupal

React Online is Drupal expert en Goud Partner van Stichting Drupal Nederland en lid van de Board of Directors van de Drupal Association. We dragen bij met kennis, code en het organiseren van evenementen als  DrupalConDrupaljam, de Splash Awards en de Drupal Tech Talk. We doen wereldwijd marktonderzoek onder ruim 100 digitale bureau's met de Drupal Business Survey

Meer over Drupal

Media
Imre Gmelig Meijling en Jean-Paul Vosmeer, board members bij de Drupal Association en Stichting Drupal Nederland
Tekst

Meer informatie

De Drupal Tech Talk Rotterdam vindt plaats op 25 januari 2024 en start om 17:30. De locatie is op het kantoor van iO, Blaak 16, Rotterdam. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op https://www.meetup.com/drupalnl/events/298054448/

Ben jij ontwikkelaar en wil je een keer spreken op de Drupal Tech Talk? Of wil je als organisatie een Tech Talk hosten? Stuur een bericht aan hello@reactonline.nl met je gegevens en wat je wilt doen, dan nemen we graag contact met je op. Volg de laatste updates op Twitter . De Nederlandse Drupal gemeenschap is ook op Slack te vinden.  

 

Meer weten over Drupal?

Neem contact op met Imre en laat je informeren

Imre Gmelig Meijling