Media
Drupal Tech Talk bezoekers luisteren bij React Online op kantoor
Tekst

Drupal Tech Talk te gast bij React Online

 

door Imre Gmelig Meijling

op 13 december 2022

Leestijd: ca. 3 minuten

Tekst

Drupal specialisten

Vorige week streek de Drupal Tech Talk neer in Eindhoven. De studio van React Online stond ter beschikking voor ruim 20 Drupal specialisten uit het land. De technische diepgang met de omlijsting van veel gezelligheid en pizza maakte van deze editie weer een geslaagde avond. De Drupal Tech Talk is een gratis bijeenkomst van ontwikkelaars uit de Nederlandse Drupal gemeenschap.  

De Drupal Tech Talk biedt Drupal developers technische diepgang en de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen. Op donderdag 8 december was de Nederlandstalige Drupal gemeenschap te gast bij React Online, op Strijp-S, het hart van design en technische innovatie.  

Tekst

Responsive afbeeldingen in Drupal 

Sean Blommaert gaf waardevolle tips voor het gebruik van responsive afbeeldingen in Drupal. Als maintainer van de veelgebruikte Media Libary module kent Sean Blommaert de uitdagingen bij het gebruik van afbeeldingen voor desktop en mobiele devices. Waar het voorheen soms lastig en repetitief was om responsive afbeeldingen in Drupal te configureren, is dat inmiddels kinderlijk eenvoudig geworden. Ook zijn afbeeldingen daarmee een stuk kleiner geworden, wat de performance van websites ten goede komt. Sean’s presentatie is online beschikbaar. 

Media
Drupal Tech Talk van Sean Blommaert
Tekst

Project Update Bot 

De Project Update Bot helpt met het klaarstomen van Drupal modules (plug-ins) voor Drupal versie 10. Drupal 10 komt uit op 14 december 2022. Voor ontwikkelaars en bureau’s kan de Project Update Bot veel tijdswinst opleveren. Door uitgebreide automatische analyses kunnen ontwikkelaars snel de focus op de juiste plaats leggen. Wanneer een Drupal module niet compatible is, maakt de Bot issues aan in de drupal.org issue queue. Automatische patches zijn direct beschikbaar dankzij o.a. Drupal Rector. Björn blikte ook vooruit naar Drupal versie 11, waar door de Drupal gemeenschap al hard aan wordt gewerkt. Bekijk Björn’s presentatie.  

Media
Drupal deprecation status
Tekst

Tech Talk door het hele land

De Tech Talk vindt steeds plaats bij een andere organisatie in Nederland. React Online is één van de organiserende partners achter de Drupal Tech Talk en al jaren actief met Drupal. React Online is ook betrokken bij de organisatie van DrupajamDrupalCon en de Splash Awards.  

Media
Drupal Tech Talk van Björn Brala (Swis)
Tekst

Onderdeel van de Drupal community

Ben jij ontwikkelaar en wil je een keer spreken op de Drupal Tech Talk? Of wil je als organisatie een Tech Talk hosten? Stuur een bericht aan hello@reactonline.nl met je gegevens en wat je wilt doen, dan nemen we graag contact met je op. Volg de laatste updates op Twitter . De Nederlandse Drupal gemeenschap is ook op Slack te vinden.  

De volgende Drupal Tech Talk vind plaats op donderdag 23 maart 2023 bij SWIS in Leiden. Informatie over deze editie en aanmelden kan via https://www.meetup.com/drupalnl/events/291000684/ 

Meer weten over Drupal?

Neem contact op met Imre en laat je informeren

Imre Gmelig Meijling - CEO React Online