drupal-europe-react-online_0.jpg

Drupal Europe 2018, we zijn erbij!

Deze week staat in het teken van Drupal. Drupal Europe om precies te zijn. In Darmstadt Duitsland hebben verschillende lokale Drupal-organisaties samen de taak op zich genomen om zelf een Drupalcon te organiseren. Onze Jean-Paul is erbij! Benieuwd naar zijn eerste ervaringen? Lees dan vooral verder! 

Normaal gesproken organiseert de Drupal Association de Drupalcons in de USA en de rest van de wereld. Drupal Europe heeft een vergelijkbare opzet als een Drupalcon; meet-ups en cursussen op maandag, 3 dagen seminars, talks en nog meer meet-ups en daarna de Contribution Day op vrijdag. Hier komt de community bij elkaar om samen openstaande issues of nieuwe wensen te integreren in de Drupal Core. De Drupal community is een zeer levendige community waar iedereen elkaar kent en samenwerkt aan het verbeteren van de opensourcesoftware. En dat gebeurt niet alleen door developers! Gebruikers (users), content editors, agency's, enterprise en overheid komen samen om ervoor te zorgen dat alle belangen worden behartigd.

React online

Mijn missie is om React online verder in de community te embedden, door mee te discussiëren in talks met de Drupal Association en Agency leaders. Daarnaast willen we ook iets teruggeven aan de community. Door de door ons ontwikkelde zaken te delen, samen te werken met andere bedrijven en Drupal Meet-ups in het zuiden van Nederland te organiseren.

Jean-Paul vanuit Darmstadt

Drupal Europe, dag 1

Vandaag was de eerste stap, dag 1 van mijn bezoek aan Drupal Europe. Die startte met de European Splash Awards. Jeffrey McGuire (Open Strategy Partners) en Michel Van Velde (OneShoe) openden de show en reikten de prijzen uit voor de beste Europese Drupal websites in verschillende categorieën. Maar liefst 3 Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen.

Tijdens de seminars en hallway-talks die hierna volgden, was het leuk om te zien dat veel andere Nederlandse Drupal enthousiastelingen hun weg naar Darmstadt hadden gevonden. Wat ik niet verwacht had, was dat er zoveel Drupal developers ook aan de ‘klant-kant’ zitten. Er zijn veel bedrijven die een eigen development-afdeling in huis hebben en gespecialiseerde bureaus uitnodigen voor additionele expertise en diensten.

drupal-europe-2018-splash-awards-01.jpg

Drupal 8

Drupal 8 is inmiddels de standaard en veel bedrijven plannen de migratie van hun websites naar deze versie. Met een nieuwe codebase, geïntegreerd configuration-management, betere front-end en content hub / API mogelijkheden maken Drupal 8 tot hét CMS van keuze. Zo ook voor React online, waar we één jaar geleden gestart zijn met het commercieel implementeren van deze versie.

Drupal-8-logo.png

Drupal Marketing

Vooral tijdens de BoF (ronde tafel) discussie konden dankzij de openlijke eerlijkheid van deelnemers alle onderwerpen binnen de community besproken worden. Vandaag voerden we hier de discussie over de marketing van Drupal. Is Drupal voldoende bekend in de markt, bij onze klanten? Of is dat geen issue? Met wie concurreren we? Is dat WordPress, TYPO3, Joomla, SiteCore? Voor React online is dit geen issue. Oké, we werken met Drupal, en dat is omdat we de beste oplossing voor onze klant willen ontwikkelen. Drupal stelt ons in staat om dat op maat te doen.

Voor ons is het allereerst belangrijk dat onze klanten, en vooral die klanten die werken met het CMS, dat kunnen doen zonder zich druk te maken om de techniek. Dat is onze verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn snelheid, beschikbaarheid en de mogelijkheid voor koppelingen met interne en externe data voor ons nog altijd de kernzaken. Daarom kiezen we voor Drupal. Daarbij kennen we het systeem van binnen en buiten.

Mijn eerste Drupal Europe dag zit erop. Nu volgen de social events. Dus op naar de Bayerischen Biergarten...

12 september 2018