hero_ddd_2022.jpeg

Drupal Dev Days 2022

Deze week zijn de Drupal Dev Days in Gent. En het is een genot om weer op een 'echt' evenement te zijn met oude en nieuwe Drupal bekenden. De week staat in het teken van verdieping op Drupal, headless en decoupled technieken, kennisdelen en natuurlijk bijpraten. React Online is erbij. 

De open source gemeenschap bestaat uit ontwikkelaars en specialisten die wereldwijd met Drupal werken. Op Drupal evenementen komen Drupal specialisten, gebruikers en geïntresseerden samen om kennis uit te wisselen en te netwerken. Dat maakt Drupal een krachtig ecosysteem waar continue aan gewerkt wordt en veel diverse organisaties gebruik van maken. Evenementen leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Op Drupal Dev Days is de internationale samenwerking en passie achter Drupal meteen voelbaar. Gelukkig dat we corona langzaam achter ons kunnen laten en weer naar evenementen kunnen gaan om aan Drupal te werken en bij te praten. Het team van React Online bezoekt regelmatig evenementen (nu het weer kan) zoals Drupal Dev Days en helpt ook met het organiseren van Drupaljam, de Splash Awards en DrupalCon.  

We hebben een paar interessante notities gemaakt over het delen van inhoud tussen sites middels de JSON API met Entity Share. Ook de ontwikkelingen op het gebied van open source marketing automation Mautic in Drupal staat op onze verlanglijst. Dit kan met je eigen VPS zodat je eigenaar blijft van je eigen data. Met het verbieden van Google Analytics in delen van Europa is dat iets waar we onze opdrachtgevers goed mee kunnen helpen. De nieuwe CKEditor in Drupal ziet er veelbelovend uit met betere opmaak mogelijkheden, ondersteuning voor kolommen en een nieuwe undo mogelijkheid.  

React Online maakt digitale platformen en content gedreven websites, portals, apps, intranetten, mijn omgevingen met koppelingen en externe data. We gebruiken hierbij flexibele en efficiënte technologie waaronder Drupal, Symfony en React.js, decoupled en headless, voor (inter)nationale merken zoals Slachtofferhulp Nederland, Ennatuurlijk en Opple Lighting. Dat doen we vanuit Strijp-S in Eindhoven, het kloppend hart van technologie en design en internationaal bekend als de slimste regio van de wereld.

 

06 april 2022