drupalgeddon-2-0-01.jpg

Drupal Core security update

Een week geleden kregen we een waarschuwing dat er een belangrijke beveiligingsupdate aan zat te komen voor Drupal. Er was een lek ontdekt in Drupal 7 & 8. Dat lek zou zo gevaarlijk kunnen zijn dat hackers bij de inhoud van Drupal websites zouden kunnen komen. 

Gisteren stonden we dan ook paraat om het lek te dichten.

Direct nadat het Drupal securityteam de patch vrijgaf, hebben we het lek gedicht bij al onze interne en externe websites. Doordat we gedurende de hele woensdag de nodige voorbereidingen getroffen hadden, konden we in de avond alle websites patchen. Voor ons is die inzet vanzelfsprekend, want bij React Online staat continue veiligheid van onze websites voorop. We nemen daarbij geen shortcuts. 

Geen tijd te verliezen

Voor zover bekend zijn er geen succesvolle hacks van dit beveiligingslek geweest voordat de oplossing vrijkwam. De ervaring leert echter dat hackers snel na het vrijkomen van de oplossing op zoek gaan naar sites die niet zijn geüpdatet. Heb je een Drupal website die niet bij React Online is ondergebracht? Dan adviseren we je om geen tijd te verliezen met het toepassen van de patch.

Veiligheid gewaarborgd

Drupal is en blijft een van de meest veilige open source contentmanagementsystemen in de wereld. Een zeer actieve community en een beveiligingsteam monitoren het systeem continu. React Online waarborgt die veiligheid nog eens extra met een speciaal hiervoor geoptimaliseerd Drupal Hosting Platform en update-abonnementen voor onze klanten. En dus doordat we bij veiligheidswaarschuwingen geen enkel risico nemen en direct in actie komen. Ook als dat tot in de late uurtjes duurt.

29 maart 2018