Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid, je kunt er niet omheen

Digitale toegankelijkheid is een van de speerpunten van React online. Zo waren we onlangs bij de workshop DigiToegankelijk van de Overheid. Tijdens deze sessie werden we bijgepraat over de veranderingen op het gebied van digitale toegankelijkheid (waaronder de 'invoering Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid') en de ontwikkeling voor de komende jaren.

Maar wat is digitale toegankelijkheid nou eigenlijk?

Digitale toegankelijkheid wil zeggen dat je digitale voorzieningen beschikbaar maakt voor iedereen. Het is belangrijk niemand uit te sluiten, omdat veel van onze voorzieningen, zoals internetbankieren, afsluiten van abonnementen of online winkelen, in onze hedendaagse maatschappij digitaal moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperkt gezichtsvermogen, slechthorenden, mensen met een beperkte handfunctie of mensen met autisme. Maar vergeet ook de mensen die op een ander apparaat, zoals tablet of smartphone, zitten niet. Zij moeten hun weg zien te vinden in dit digitale tijdperk.

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

In Nederland heeft 25% van de bevolking een beperking. Het toegankelijk maken van je website kan je dus nieuwe bezoekers opleveren of in ieder geval meer tevreden bezoekers opleveren. Ook is je website toegankelijk op een ander apparaat, bijvoorbeeld een tablet of smartphone. Een bijkomend voordeel van een toegankelijke website is dat je waarschijnlijk beter zal scoren in de zoekresultaten. Dit komt doordat de structuur van je website klopt.

Content-driven websites

Omdat we bij React online content-driven websites ontwikkelen, is je website al grotendeels toegankelijk. Mede door Drupal (ons CMS) kunnen we je website ombouwen tot een nóg toegankelijkere website. Maar daar stopt het niet. Om je website toegankelijk te houden, blijven we continu in beweging, trainen we de websitebeheerders en blijven we op zoek naar verbeteringen. 

Wil jij dat je website voor iedereen toegankelijk is? Of wil je leren hoe jijzelf kan bijdragen aan een toegankelijke website middels een training? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

05 september 2019