nick front- én backend developer react

Developer Nick vertelt over zijn periode in de coronacrisis

Front- én backend developer Nick Bloks zat tijdens de coronacrisis middenin een verhuizing. Hij was dan ook de enige die op kantoor te vinden was. Inmiddels woont hij in zijn nieuwe woning en heeft ook hij een thuiswerkkantoor ingericht. ‘Ik heb meer tijd om nieuwe dingen te leren.’

"Thuis kun je soms echt meters maken"

 

Jij bent zowel front end als back end developer?

‘Klopt, ik noem mezelf ook wel manusje van alles. Ik vind het allebei leuk en het komt ook goed van pas om van beide aspecten kennis te hebben. Ik ben aan het Sint Lucas in Boxtel afgestudeerd als grafisch ontwerper, maar uiteindelijk blijk ik beter tot mijn recht te komen als programmeur.’

Jij bent groot ‘fan’ van CMS-systeem Drupal?

‘Klopt, je kunt daarmee echt de diepte in gaan. Het is heel solide en klantvriendelijk, het beheer is ook eenvoudig. Van ons vraagt het soms wat meer, maar ik houd wel van een uitdaging.’

Hoe heb je corona ervaren?

‘Net een maand voor de maatregelen rondom corona afgekondigd werden, had ik een huis gekocht. Het was dus best een heftige periode, met een verhuizing erbij. Toch kan ik zeggen dat het over het algemeen allemaal goed is verlopen. Gelukkig kon ik een paar weken op kantoor terecht. Inmiddels is het huis af en heb ik in mijn nieuwe huis een kantoor ingericht.’

Hoe ervaar je dat thuiswerken?

‘Doordat je geen reistijd meer hebt, heb je iets meer tijd over. Die tijd gebruik ik om iets bij te leren of om wat langer door te werken aan een project. Thuis kun je de klok soms echt vergeten. Maar ik vind dat wel lekker, even meters maken.’

Waren er ook nadelen aan het thuiswerken?

‘Natuurlijk, ik zou ook niet volledig thuis willen werken. Het is heel belangrijk om met collega’s meningen uit te wisselen en een praatje te maken. Ook kun je gebruik maken van elkaars expertise.’

 

Ook werken bij React online?

Ga naar readyforreact.nl

09 september 2020